За нас

          

Вече 15 години работя като невротерапевт и изследовател на човешкото. Хиляди успешно разрешени случаи, променени съдби, върнати отново към живота хора, с щадящи, неинвазивни строго научни подходи, на границата между безсъзнателно и съзнателно, между обективно и субективно, превръщайки невротерапията и саморегулацията в изкуство и майсторство.

Всичко започна някъде в края на осемдесетте, когато като тийнейджър реших да се посветя на Живота и да диря Неговите Тайнства. Започнах с науките за живота, молекулярна биология, физиология, магистърска, после специализация по генно инжинерство, след това фармакология, невробиология, докторска, докато не прекрачих прага на психофизиологията на човека, на 30, и там съм и до днес. Копнежът да изучавам човека, от молекулата до мозъка, през психиката и субективното до личността, неделима от обществото и за общочовешкото ме превърна в непоправим оптимист и хуманист. Човекът в неговата цялост, всеки различен Космос, крачещ уверено или страхливо по собствен и уникален, невървян от никого преди, път на развитие, със своите фази на здраве, благополучие, разболявания, кризи, конфликти, любови, разводи, от всичко по малко или от нещо в повечко, всичко събрано в човешка длан, глава, гърди, корем, сърце, нозе.

През 2018 г. основах Център за приложни невронауки, за да може да предам натрупания опит и човекознание на другите. Оттогава екипът ни от невротерапевти расте, дейностите ни се разширяват и вече има цяла общност, която заедно поставя цели, решава задачи и помага на хората. Учих се от най-добрите, Швеция, Германия, Канада, САЩ, но тръгнах по свой път, в който може да загубя себе си, но всяко постижение по него ще е за цялото човечество. Срещнах Любовта и се роди Мъдростта като плод на целия ми предишен живот. Сега заедно сме се посветили изцяло на решаване на общочовешки проблеми, които мъчат човека, поробват го и му отнемат здравето, щастието, развитието. Такъв е и проектът ни Екранни Деца, с грижа към детето, бъдещето на човечеството, и намиране на път за човека през технологичния свят, който построихме.

Най-наболелите, най-актуалните и най-невидимите проблеми на човека днес – това е което изследваме, намираме решения и помагаме на всекиго индивидуално, или на двойки, или на цели семейства, защото сме най-добрите във фините настройки на човешкото тяло, психика и личност и сме най-смелите, защото обичаме истината.

Освен комплексния подход, който прилагаме в терапията, провеждаме изследвания сами или в сътрудничество с медицински университети, за да разширяваме непрекъснато обхвата на пробеми, на които търсим и намираме решения.

Както в самия живот, когато стигнем зрялост и се превърнем в истински добри, естествената потребност да го споделим с другите и предадем нататък ни завладява напълно и не ни пуска, докато учениците не станат по-добри от учителите. Огромно предизвикателство е да предадеш на някого другиго терапевтично изкуство. И тук компромиси не правим, затова сме и най-добрите и сме решили да си останем такива. Вратата ни са отворени за млади, смели и отдадени човекотърсачи, за да се присъединят към нас.

Заповядайте в нашия свят на всекидневни чудеса, пропити от човеколюбие и оформени от човекознание.
д-р Стоян Везенков

  д-р Стоян Везенков, основател на Център за приложни невронауки ВЕЗЕНКОВ и основоположник на проект ЕКРАННИ ДЕЦА

  д-р Виолета Манолова, управител на Център за приложни невронауки ВЕЗЕНКОВ и основоположник на проект ЕКРАННИ ДЕЦА

Сравнение на продукти